суббота, 10 сентября 2011 г.

Живий хліб/Alive bread

Чомусь закортіло написати цей пост саме українською, хоча домашній, живий хліб пекли раніше по всіх усюдах..Та й досі печуть!
   У чому сенс?Зараз же популярні хлібопічки, багато хто робить хліб удома.. а справа в тому, що цей хліб спечено без дріжджів.Закваску на моє прохання мені привезли з Сергіївської лаври (з Москви), але я читала, що можна і самій зробити, бо колись таку закваску з житнього або пшеничного борошна вміли замішувать у кожній хаті.
  Мені дуже сподобалося його пекти.. є в цьому певна побутова магія.. і дуже схоже на те відчуття, коли закінчуєш якусь поробку - шиття, вишивку тощо - таке захоплення!Він дуже смачний, і нема тієї важкості у шлунку, як після звичайного хліба.Дуже хотіла показати вам усю хлібину, але не встигла - з'їли!:))))
     
This is my alive "homebread". "Alive" because I baked it without yeast.The special leaven was delivered from Moscow monastery of Sergius's Lavra.But at the 19th century every woman in Ukraine could make it.
I enjoed with the process of baking this bread.A smell of household magic..and it's very tasty!

1 комментарий:

  1. thank you so much for you SUPERSWEET comment on my blog and congraturations for your lovely crafts!

    hugs federica

    ОтветитьУдалить

Дякую, що приділили увагу)))) Дуже рада буду побачити ваш коментар!