Чомусь закортіло написати цей пост саме українською, хоча домашній, живий хліб пекли раніше по всіх усюдах..Та й досі печуть!
У чому сенс?Зараз же популярні хлібопічки, багато хто робить хліб удома.. а справа в тому, що цей хліб спечено без дріжджів.Закваску на моє прохання мені привезли з Сергіївської лаври (з Москви), але я читала, що можна і самій зробити, бо колись таку закваску з житнього або пшеничного борошна вміли замішувать у кожній хаті.
Мені дуже сподобалося його пекти.. є в цьому певна побутова магія.. і дуже схоже на те відчуття, коли закінчуєш якусь поробку - шиття, вишивку тощо - таке захоплення!Він дуже смачний, і нема тієї важкості у шлунку, як після звичайного хліба.Дуже хотіла показати вам усю хлібину, але не встигла - з'їли!:))))
This is my alive "homebread". "Alive" because I baked it without yeast.The special leaven was delivered from Moscow monastery of Sergius's Lavra.But at the 19th century every woman in Ukraine could make it.
I enjoed with the process of baking this bread.A smell of household magic..and it's very tasty!
thank you so much for you SUPERSWEET comment on my blog and congraturations for your lovely crafts!
ОтветитьУдалитьhugs federica